Alle collectiesHINQ ZNOViewers
Hoe gebruik ik Advance Care Planning?

Handleiding over het invullen en bekijken van het ACP formulier

Service Team avatar
Geschreven door Service Team
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de HINQ Zorgnetwerk Omgeving (ZNO) kun je gegevens over de zorg van je cliënt uitwisselen met andere zorginstellingen. In de omgeving zijn de behandelwensen en -grenzen van de cliënt beschikbaar, die door de verschillende zorgverleners in het formulier zijn geregistreerd. In deze handleiding lees je hoe je deze wensen en grenzen documenteert en bekijkt in de ZNO.

Controleren of er al een formulier is ingevuld

Stap 1:

Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de andere zorginstellingen van de cliënt.

De uitleg hiervoor vind je in de handleiding 'Hoe regel ik de toegang tot de gegevens in de viewer?'

Klik daarna in het menu aan de zijkant op Advance Care Planning.

Stap 2:

Controleer of andere zorginstellingen een formulier voor deze cliënt hebben ingevuld.

Zie je een scherm met een knop om toegang te regelen en een knop om een formulier te starten? Dan is er nog geen formulier voor deze cliënt ingevuld. Ga naar 'Registreer een nieuw formulier'

Zie je een scherm met een ingevuld formulier? Dan kun je de huidige antwoorden bekijken. Ga naar 'Bekijk de ingevulde formulieren'

Registreer een nieuw formulier

Zijn er nog geen eerdere ACP formulieren voor de patiënt bekend?

Dan start je een nieuw formulier.

Is er al een vragenlijst ingevuld? Ga dan door naar bekijk de ingevulde formulieren

Stap 3:

Klik op Vragenlijst invullen.

Je ziet een leeg formulier.

Stap 4:

Vul het formulier in.

In de vragenlijst vul je behandelwensen en behandelgrenzen van de cliënt in.

De vragen over behandelgrenzen zijn verplicht.

De vragen over behandelwensen zijn niet verplicht.

Stap 5:

Bespreek aan het eind van de vragenlijst met de cliënt of deze akkoord is met de antwoorden in de vragenlijst.

Is de cliënt akkoord? Vink dan het vakje voor akkoord aan.

Klik rechts bovenin op akkoord.

De vragenlijst wordt afgesloten. Je ziet de ingevulde vragenlijst in bekijk modus.

Let op: je kunt het formulier alleen opslaan als de cliënt akkoord is met de antwoorden in de vragenlijst.

Bekijk de ingevulde formulieren

Zijn er wel eerdere ACP formulieren voor de patiënt bekend?

In het dashboard Advanced Care Planning kun je de huidige versie van het formulier en eerdere antwoorden op de verschillende vragen bekijken.

In het ingevulde formulier zie je per vraag het antwoord, de zorgverlener die het antwoord heeft ingevuld en de hoeveelheid eerdere antwoorden voor die vraag.

Stap 6:

Klik achter de vraag op het grijze vakje +[1]>

Er opent aan de rechterkant een scherm met meer informatie over de eerdere antwoorden.

Het cijfer achter de + geeft aan hoe vaak dit antwoord al gewijzigd is.

Zie je dit vakje niet staan? Dan zijn er nog geen meerdere antwoorden opgeslagen.

Van de eerdere antwoorden zie je:

• het antwoord

• de zorgverlener die het antwoord heeft ingevuld

• datum van de wijziging

Klik naast de pop-up om deze te sluiten.

Wijzigen ingevulde formulieren

In het dashboard Advanced Care Planning kun je de huidige versie van het formulier wijzigen.

Klik rechtsboven op de knop 'Opties' en kies in de pop-up voor 'Antwoorden wijzigen'.

De eerdere antwoorden zijn al ingevuld. Je kunt de antwoorden in de vragenlijst nu aanpassen.

Is deze optie niet zichtbaar? Dan is er een opgeslagen concept van deze patiënt die eerst geaccordeerd moet worden.

Heb je antwoorden gewijzigd?

Bespreek met de cliënt of deze akkoord is met de antwoorden in de vragenlijst.

Is de cliënt akkoord? Vink dan het vakje voor akkoord aan.

Hierna kan je de vragenlijst opslaan door rechtsbovenin op 'akkoord' te klikken.

Concept

Ben je nog niet door alle vragen heen gekomen of heb je geen toestemming om te accorderen? Sla dan de vragenlijst op als concept, je kunt hier later mee verder of een collega vragen deze te accorderen.

Een concept formulier kan alleen binnen de eigen zorginstelling ingezien worden.

Bij andere zorginstelling waar mee wordt samengewerkt is wel zichtbaar dat er een nieuw concept is aangemaakt.

Notificaties

Indien je dit wilt, kun je meldingen ontvangen per e-mail wanneer er een formulier wordt aangemaakt, gewijzigd of geaccordeerd.

Je krijgt een keer per dag een mail met alle meldingen.

Deze meldingen kun je per patiënt aanzetten.

Om dit keuzemenu te openen klik je op het mailicoontje rechts bovenin.