Netwerk Chronische Pijn(NCP)
Cliënten doorverwijzen naar 'Mijn Pijn Programma Online'
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als zorgverlener werk je in de Zorgnetwerk Omgeving (ZNO) van HINQ. Cliënten werken in de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) in Ivido.

Deze twee omgevingen werken samen met elkaar. Zo kunnen zorgverleners in een behandelrelatie met hun cliënten samenwerken aan de behandeling. Voor cliënten met chronische pijn kun je in HINQ het zorgprogramma 'Mijn Pijn Programma Online' inzetten. Je kunt ze hiermee doorverwijzen naar een oefentherapeut en meteen op de hoogte blijven van de voortgang van de behandeling.

Hieronder leggen we uit hoe je HINQ gebruikt en hoe je cliënten doorverwijst. In de tekst vind je links naar helpdesk artikelen voor meer uitgebreide uitleg over hoe je specifieke functionaliteiten gebruikt.

1. Registreren als zorgverlener bij HINQ

2. Zorgverlener toevoegen

3. Cliënt uitnodigen voor een behandelrelatie

4. Verwijzing delen met de zorgverlener

5. Resultaten bekijken van de voltooide activiteiten van je cliënt

1. Registeren als zorgverlener bij HINQ

Iedere zorgverlener kan zich zelf bij HINQ registreren.

Bekijk uitleg waarom YIVI gebruikt wordt om je te identificeren.

Wil je na het registreren je naam aanpassen naar de naam die in je werkomgeving gebruikt? Dan kun je zelf je naam aanpassen bij instellingen.

2. Zorgverlener toevoegen

Om cliënten door te verwijzen naar een andere zorgverlener, voeg je eerst de zorgverlener toe aan jouw netwerk in HINQ.

Bekijk de handleiding hoe je een zorgverlener toevoegt als contact.

3. Cliënt uitnodigen voor een behandelrelatie

Om je cliënt door te verwijzen naar de oefentherapeut, nodig je de cliënt uit voor een online behandelrelatie. In Ivido hebben cliënten zelf de regie over hun gezondheidsgegevens. Daarom moeten zij eerst de uitnodiging accepteren voordat de behandelrelatie echt gestart is, je de gegevens kunt zien en de activiteiten kunt instellen.

• Vul bij stap 4 in wat het doel van de behandelrelatie is. Bijvoorbeeld: 'Begeleiding bij chronische pijnklachten'.

• Selecteer bij stap 6 de zorgverlener naar wie je de cliënt wilt doorverwijzen.

• Selecteer bij stap 7 ‘Mijn Pijn Programma Online’.

Wanneer je cliënten uitnodigt die nog geen PGO bij Ivido hebben, ontvangen zij een uitnodigingsmail vanuit Ivido. Vanuit die e-mail kunnen zij een account aanmaken bij Ivido.

Zodra ze succesvol in Ivido zitten, zien zij op hun startpagina de uitnodiging voor de behandelrelatie. Deze wordt getoond als Uitnodiging + het door jou ingevulde behandeldoel. Deze moeten ze eerst accepteren voordat je hun gegevens kunt inzien of taken kunt klaarzetten.

Als de cliënten al een account bij Ivido hebben, krijgen ze hier geen aparte e-mail over maar kunnen ze gewoon inloggen.

4. Verwijzing delen met de zorgverlener

Wanneer je de cliënt hebt uitgenodigd voor de behandelrelatie, kun je aanvullende informatie klaarzetten voor de oefentherapeut. Bijvoorbeeld de reden voor doorverwijzing of relevante informatie voor de behandeling. Deze kun je invullen in het registratieformulier.

5. Resultaten bekijken van de voltooide activiteiten van je cliënt

Wanneer de cliënt een module of vragenlijst heeft afgerond, kun je de resultaten bekijken.