Afspraken/videobellen
Hoe kan ik videobellen met HINQ?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

1. Voorbereiden

Controleer of er een webcam, microfoon en luidsprekers geïnstalleerd en actief zijn op je computer

Controleer of Google Chrome (webbrowser) is geïnstalleerd (of doe dit via deze link)

2. Starten van een gesprek

Open Google Chrome

Type in de adresbalk (niet in het zoekvenster): app.hinq.nl en klik op enter

Log in op je ZNO account met YIVI of vanuit je EPD

Klik op afspraken

Er opent een nieuw venster in je browser met een welkomst tekst

Geef aan dat je beschikbaar bent

Sta het gebruik van je camera en microfoon toe

Sta weergeven van meldingen toe

Klik op Afspraak

Kies de datum en tijd en de wijze waarop je de uitnodiging wil versturen, vul de gegevens in en klik op “verstuur uitnodiging”

Zodra de ontvanger de link in het bericht aanklikt klinkt de bel van de wachtkamer

Klik op “Wachtkamer” om de verbinding tot stand te brengen met de persoon die zich aangemeld heeft

Mogelijke (fout-) meldingen bij de ontvanger:

1. In de per email verstuurde uitnodiging wordt de mogelijkheid geboden om de apparatuur te testen voorafgaand aan het gesprek. Als er problemen zijn met een uitnodiging per sms probeer dan om per email uit te nodigen zodat de gebruiker geholpen kan worden bij het testen van de apparatuur.

2. De ontvanger moet zijn/haar apparatuur toestemming gegeven hebben om de camera en microfoon te gebruiken om een verbinding tot stand te brengen.

3. Het kan zijn dat in de instellingen van de internet browser geen toegang is gegeven Ga dan bij “Instellingen” naar de betreffende app (Safari op IPhone en IPad, Google Chrome op Android telefoons en tablets en Mac of Windows PC) en zorg dat bij “Instellingen voor websites” de camera en microfoon zijn ingesteld op “Vraag” (webpagina vraagt toestemming per keer) of “Sta toe” (elke webpagina krijgt automatisch toestemming).