HINQ DVZA
Registreren voor de HINQ DVZA
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de HINQ DVZA te activeren voor jouw praktijk maak je een account aan in de HINQ Beheeromgeving. In dit artikel lees je hier meer informatie over.

Deze uitleg geldt alleen voor huisartsenpraktijken die gebruik maken van Medicom.

Voorbereiding

Je hebt een aantal zaken nodig tijdens het activeren van de DVZA. Het is handig als je dit alvast bij de hand hebt voordat je begint:

• jouw smartphone met daarop de YIVI app geïnstalleerd

• jouw DigiD

• AGB-code van de praktijk

• rekeningnummer van de praktijk

• de bankpas of betaalapp van de praktijk

Zorg ervoor dat het e-mailadres van jouw praktijk zichtbaar is in Vektis. Staat het e-mailadres niet in het AGB-register? In deze handleiding lees je hoe je dat kunt wijzigen.

Waarom inloggen met YIVI?

Om de DVZA te activeren voor jouw praktijk, tekent de tekenbevoegde (natuurlijk persoon) van de praktijk een dienstverleningsovereenkomst en een verwerkersovereenkomst. Om deze overeenkomsten online te ondertekenen vragen je om jouw persoonsgegevens aan ons te laten zien. Daarvoor gebruiken we YIVI.

Je hoeft alleen je Persoonsgegevens in de YIVI-app te zetten. Jouw persoonlijke AGB-code, woonadres of bankrekening hebben we niet nodig voor het aanvragen van de DVZA.

Je haalt jouw persoonsgegevens op uit de Basis Registratie Personen. Je hebt deze gegevens nodig om te laten zien wie je bent. Je logt in met DigiD bij de gemeente Nijmegen, die deze dienst voor heel Nederland aanbiedt.

Wanneer je je met DigID ergens identificeert laat je jouw gehele identiteit zien. Met YIVI laat je alleen de informatie zien die nodig is om je te identificeren, en niet jouw andere gegevens. Wanneer je je identificeert met YIVI zie je duidelijk welke gegevens over jou opgevraagd worden. Zo weet je waar je wel of geen toestemming voor geeft.

Bekijk ook de website van YIVI voor meer informatie over de werking en de achterliggende gedachte waarom YIVI is opgezet.

Zo maak je een account aan op de Beheeromgeving:

1. Ga naar de HINQ pagina voor OPEN. Klik daar op de oranje knop met de tekst Activeer de DVZA.

2. Vul de AGB-code van de praktijk in. Kloppen de gegevens die in beeld verschijnen? Klik dan op Bevestig.

3. Geef aan of je toegang hebt tot het e-mailadres van de praktijk. Je ontvangt op dit e-mailadres een code om dit te bevestigen.

4. Scan de QR-code met de YIVI-app. Zo bewijs je wie je bent. Sluit daarna het tabblad en ga door op de pagina waar je vandaan kwam.

5. Vul jouw zakelijk e-mailadres, een wachtwoord voor jouw account, en je telefoonnummer in. Je ontvangt daarna op dit e-mailadres een code om dit te bevestigen.

6. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en privacyverklaring door het vakje aan te klikken. Klik daarna op Doorgaan.

Zo activeer je de DVZA voor jouw praktijk:

1. Log in op de HINQ Beheeromgeving.

2. Op het dashboard kun je starten met het activeren van de DVZA. Klik daarvoor op Nu regelen.

3. Ga akkoord met de dienstverleningsovereenkomst en de verwerkersovereenkomst door het vakje aan te klikken. Je kunt ook een lidmaatschap bij HINQ afsluiten. Dit is optioneel.

4. Regel de betaling van de DVZA. Vul hiervoor de betalingsgegevens van de praktijk in.

5. Jouw aanvraag voor de DVZA is verstuurd. Je ontvangt een bericht wanneer de aanvraag is goedgekeurd. Dit kan een aantal werkdagen duren.